De beste tapas restaurants in Amsterdam: waar moet je zijn voor de lekkerste Spaanse hapjes?

Tapas is een van de populairste eetculturen in Spanje en het is nu ook in Nederland heel populair. Een tapasrestaurant is een perfecte plek om te genieten van kleine, smakelijke hapjes en een gezellige sfeer. In Amsterdam zijn er veel tapasrestaurants waar je kunt genieten van de Spaanse keuken. In dit artikel zullen we je meer vertellen over de beste tapasrestaurants in Amsterdam.

Pata Negra

Pata Negra is een bekend tapasrestaurant in Amsterdam, gelegen aan de Utrechtsestraat. Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart met traditionele Spaanse gerechten en heerlijke wijnen. Het interieur is gezellig en sfeervol, perfect voor een avondje uit met vrienden of familie.

Barça

Barça is gevestigd op het Rembrandtplein en heeft een prachtig uitzicht op het plein. Het restaurant biedt een breed scala aan tapasgerechten, waaronder vegetarische opties en heerlijke desserts. Het interieur heeft een moderne uitstraling en er hangt altijd een gezellige sfeer.

La Oliva

La Oliva ligt in de populaire wijk De Pijp en staat bekend om zijn authentieke Spaanse gerechten en heerlijke wijnen. Het restaurant heeft een rustieke uitstraling met houten tafels en stoelen, waardoor je je echt in Spanje waant.

Casa di David

Casa di David ligt aan de Amstelstraat en biedt naast traditionele tapas ook Italiaanse gerechten aan. Het restaurant heeft een romantische sfeer met kaarslicht en zachte muziek op de achtergrond.

Bar Centraal

Bar Centraal is een gezellige bar en restaurant in de Jordaan. Het menu biedt een breed scala aan tapasgerechten en er is altijd een goede sfeer. Het interieur is modern en stijlvol, waardoor het perfect is voor een avondje uit met vrienden.

Kortom, Amsterdam heeft veel tapasrestaurants waar je kunt genieten van heerlijke Spaanse gerechten en een gezellige sfeer. Of je nu op zoek bent naar traditionele tapas of moderne gerechten, er is voor elk wat wils in Amsterdam!

 

Veelgestelde vragen over tapas restaurants in Amsterdam: van locaties tot vegan opties

 1. Welke tapas restauranten zijn er in Amsterdam?
 2. Wat is de beste tapas restaurant in Amsterdam?
 3. Wat zijn de openingstijden van een tapas restaurant in Amsterdam?
 4. Waar kan ik goede Spaanse tapas vinden in Amsterdam?
 5. Hoeveel kost het om bij een tapas restaurant te eten in Amsterdam?
 6. Zijn er vega/vegan opties bij een tapas restaurant in Amsterdam?

Welke tapas restauranten zijn er in Amsterdam?

Er zijn veel tapasrestaurants in Amsterdam. Hieronder vind je een lijst met enkele van de beste tapasrestaurants in Amsterdam:

 1. Pata Negra – gelegen aan de Utrechtsestraat, biedt traditionele Spaanse gerechten en heerlijke wijnen.
 2. Barça – gevestigd op het Rembrandtplein, biedt een breed scala aan tapasgerechten, waaronder vegetarische opties en desserts.
 3. La Oliva – gelegen in de populaire wijk De Pijp, staat bekend om zijn authentieke Spaanse gerechten en heerlijke wijnen.
 4. Casa di David – gelegen aan de Amstelstraat, biedt naast traditionele tapas ook Italiaanse gerechten aan.
 5. Bar Centraal – gelegen in de Jordaan, biedt een breed scala aan tapasgerechten en heeft altijd een goede sfeer.
 6. Duende Dos – gelegen op het Gerard Douplein, biedt een mix van Spaanse en Latijns-Amerikaanse gerechten.
 7. Sagardi Amsterdam – gevestigd op het Rokin, biedt Baskische pintxos (tapas) aan met hoogwaardige ingrediënten.
 8. Tia Rosa Tapasbar – gelegen in de Kinkerbuurt, biedt traditionele tapasgerechten met een moderne twist.

Dit zijn slechts enkele van de vele tapasrestaurants die Amsterdam te bieden heeft. Er is voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele of moderne tapasgerechten!

Wat is de beste tapas restaurant in Amsterdam?

Het is moeilijk om te zeggen welk tapasrestaurant het beste is in Amsterdam, omdat dit afhankelijk is van persoonlijke voorkeur. Er zijn echter verschillende tapasrestaurants in Amsterdam die bekend staan om hun heerlijke eten en gezellige sfeer. Enkele van de populaire opties zijn Pata Negra, Barça, La Oliva, Casa di David en Bar Centraal. Het is aan te raden om de menu’s van deze restaurants te bekijken en recensies te lezen om te beslissen welk restaurant het beste bij jou past. Probeer er gerust een paar uit en ontdek welk tapasrestaurant jouw favoriet wordt!

Wat zijn de openingstijden van een tapas restaurant in Amsterdam?

De openingstijden van een tapas restaurant in Amsterdam kunnen variëren afhankelijk van het specifieke restaurant. Over het algemeen zijn de meeste tapasrestaurants geopend voor lunch en diner, en sommige zijn ook geopend voor late-night dining. De meeste restaurants in Amsterdam openen hun deuren om 12:00 uur ’s middags en sluiten rond middernacht of later, afhankelijk van de dag van de week. Het is altijd verstandig om de website of sociale media pagina van het specifieke tapasrestaurant te raadplegen voor hun exacte openingstijden.

Waar kan ik goede Spaanse tapas vinden in Amsterdam?

Er zijn veel restaurants in Amsterdam waar je goede Spaanse tapas kunt vinden. Hieronder vind je een aantal suggesties:

 1. Pata Negra – Dit restaurant in de Utrechtsestraat is al jaren een begrip in Amsterdam als het gaat om tapas. Ze hebben een uitgebreide kaart met traditionele Spaanse gerechten en heerlijke wijnen.
 2. Barça – Gelegen op het Rembrandtplein biedt Barça een breed scala aan tapasgerechten, waaronder vegetarische opties en heerlijke desserts.
 3. La Oliva – Dit restaurant in de Pijp staat bekend om zijn authentieke Spaanse gerechten en heeft een rustieke uitstraling met houten tafels en stoelen.
 4. Casa di David – Naast traditionele tapas biedt Casa di David ook Italiaanse gerechten aan. Het restaurant heeft een romantische sfeer met kaarslicht en zachte muziek op de achtergrond.
 5. Bar Centraal – Deze gezellige bar en restaurant in de Jordaan biedt een breed scala aan tapasgerechten en heeft altijd een goede sfeer.

Dit zijn slechts enkele suggesties, er zijn nog veel meer tapasrestaurants in Amsterdam die het ontdekken waard zijn!

Hoeveel kost het om bij een tapas restaurant te eten in Amsterdam?

De prijzen van tapasrestaurants in Amsterdam kunnen variëren, afhankelijk van het restaurant en de locatie. Over het algemeen zijn de prijzen voor tapasgerechten vergelijkbaar met die van andere restaurants, maar omdat er veel kleine gerechten worden besteld, kan de rekening uiteindelijk hoger uitvallen.

Bij sommige tapasrestaurants kun je bijvoorbeeld al voor ongeveer € 20,- per persoon genieten van een paar tapasgerechten en een drankje. Maar als je meer luxe gerechten wilt bestellen of meerdere gangen wilt proberen, kan de prijs oplopen tot € 40,- of meer per persoon.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige restaurants ook speciale aanbiedingen hebben, zoals happy hours of menu’s voor groepen. Het is dus altijd goed om de menukaart en eventuele aanbiedingen te bekijken voordat je een keuze maakt.

Kortom, hoewel de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het restaurant en het type gerecht dat je bestelt, kun je over het algemeen verwachten dat een avondje uit eten bij een tapasrestaurant in Amsterdam vergelijkbaar is met andere restaurants in dezelfde categorie.

Zijn er vega/vegan opties bij een tapas restaurant in Amsterdam?

Ja, de meeste tapasrestaurants in Amsterdam bieden vega/vegan opties aan op hun menukaart. Veel van deze restaurants hebben zelfs speciale vegetarische en veganistische tapasgerechten op de kaart staan. Het is altijd aan te raden om van tevoren te informeren bij het restaurant of ze vegetarische of veganistische opties hebben, zodat je zeker weet dat er iets lekkers voor je bij zit. Bij sommige restaurants kun je zelfs aangeven dat je veganistisch eet, zodat ze daar rekening mee kunnen houden bij het bereiden van de gerechten. Kortom, er zijn genoeg vega/vegan opties bij een tapasrestaurant in Amsterdam!

Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *